26-07-2023; Vanmorgen kwam ik (Peet) maar lastig mijn mandje uit, koude voetjes buiten het dekbed dus eigenlijk moet je dan gewoon blijven liggen 😉 Silvia had even wat andere plannen dus uiteindelijk toch maar de warme/veilige plek verlaten 🙂 Na het ochtendritueel (douchen/ontbijten) hebben we de camper verplaatst naar een parkeerplaats in de buurt van de gondel. Daar vlakbij is het Kiwi Park, een klein opgezet ‘vogelpark’ waar je onder andere de kiwi kon bekijken. Er zaten daar 4 kiwi’s welke je kon bewonderen in een mooi opgezette ‘natuurlijke’ omgeving. Erg leuk om deze beestjes in de levende lijve te kunnen aanschouwen, zijn nog best groot vond ik. Ze worden vanuit dit park ook weer uitgezet in de natuur. Helaas mocht je hier geen foto’s maken, dat zou ze alleen afschrikken en dat willen we natuurlijk niet. In het park kon je nog meerdere volgens bekijken maar het doel waren de kiwi’s en dat is gelukt 🙂

Na deze ervaring zijn we met de camper richting Wanaka gegaan, maar tussendoor hebben we nog een paar stops gedaan. Alleereerst toch even een blik geworpen bij de Kawarau Bridge Bungy te Queenstown, maar niet gekozen voor de jump. Was niet heel druk, zal wel komen door de winterperiode.

Hierna zijn we doorgereden naar Arrowtown, een plek waar je even terug brengt naar 1860 … de tijd van de Otago-goudkoorts. Erg leuk om even door heen te lopen, wel jammer dat ze de straat niet autovrij hebben gemaakt. Zou een nog mooier effect geven. Ondanks alle toeristische zaakjes zag het er indrukwekkend uit,

Nadat we hier even lekker hebben rondgewandeld en een gevuld broodje bij de plaatselijke bakker hebben gehaald zijn we weer verder gegaan richting Wanaka.

Onderweg nog even een klein stopje voor thee en een boterham, mooi plekje langs Lake Dunstan. Rond 16.00u zijn we aangekomen bij ons nieuwe slaapplekje in Wanaka, Lakeview Holiday Park waar het meer inderdaad zichtbaar was (al was het een eindje weg, haha), Nahja, het is toch snel donker dus eigenlijk maakt het niet uit waar je staat (zolang je maar een beetje waterpas staat). We zijn nog wel even door het stadje gereden en alvast de startplek bekeken waar we morgenochtend gaan beginnen aan een wandeling richting Roy’s Peak. Dit moet mooie uitzichten geven als we een beetje boven kunnen komen, beetje afwachten hoe het morgen allemaal gaat. Schijnt niet al te moeilijk te zijn maar op het eerste zicht zag het er toch pittig/stijl uit. We gaan het allemaal wel zien. Rond 17.00u stonden we gezellig op de camping en ging Silvia een lekker hapje eten regelen.
Verder deze avond lekker relaxed in de camper gezeten.

Hieronder de route die we hebben gereden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *