19-07-2023; Vandaag rustig van start gegaan, ons doel was om in Oamaru te komen. Eerst waren we van plan direct door te rijden naar Duniden maar qua km’s zou dat te gek worden (350km). Kan op zich allemaal wel maar relaxed aan is ook fijn. Via een zeer mooie weg gereden, waar we verschillende stops hebben gemaakt, waaronder de Benmore Dam. Onderweg ook nog een dode wallaby gezien, nooit geweten dat deze ook in NZ te zien waren … Rond 14.00u kwamen we aan bij onze nieuwe overnachtingsplek.

Mooi plaatsje geregeld in de buurt van de keuken/wc’s, altijd handig dichtbij 😉 Vandaag ook maar eens de wastewater geleegd, kon niet bij ons vorige onderkomen (Mt. Cook).
Oamaru was voor mij eigenlijk een onbekende plaats in NZ maar nu blijken daar ‘geel-oog’ en de ‘kleine blauwe’ pinguïns te leven. Nog leuker, ze schijnen dus ook aan land te komen waardoor er verschillende verkeerborden zijn geplaatst (met overstekende pinguïns 😉  In de middag zijn dan ook even richting de haven gegaan en hebben daar eerst een boterhammetje gegeten in de camper met uitzicht op het haventje. Daarna even een korte wandeling gemaakt richting het gebied waar de pinguïns aan land komen, alleen was dat goed afgesloten (daar kon je tegen een ‘vergoeding’ in de namiddag heen).

Dus de camper gepakt om naar een ander gedeelte te rijden, Bushy Beach Scenic Reserve. Daar heb je een uitzicht plek op een ‘afgesloten’ strand waar dagelijks de ‘geel-oog’ pinguïns en soms zeehondjes aan land komen. We waren er rond 15.00u en we hadden een afspraak staan om 16.00u met de pinguïns  😉 Uiteindelijk hebben we er 5 kunnen spotten, wel behoorlijk van ons vandaan maar gelukkig kon ik ze toch een beetje op de foto krijgen (200mm lens).

Wat een leuke beestjes ook, hoe ze het strand op huppelen … leuk!! Hopelijk kunnen we de blauwe pinguïns morgen in het echt zien, als we naar een plek gaan in Duniden.

Na dit alles zijn we ‘stiekem’ naar de McDonalds gegaan om even makkelijk te eten (geen afwas enzo). Was best even lekker en hierdoor waren we weer lekker vroeg op de camping zodat we relaxed een bakkie thee konden drinken en wat foto’s uitzoeken (wat versturen naar de familie). Ook wel lekker zo’n avondje. Silvia lag al spoedig te slapen, dit keer hield ik het wat langer uit.

Onderstaande route hebben we vandaag gereden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *