17-07-2023; Vandaag stond hardlopen op het programma, dat had ik nog niet gedaan deze week (oei). Vanaf onze locatie had je niet heel veel mogelijkheden dus zijn we eerst links van het meer gaan rennen, al kwamen we er al snel achter dat dit niet heel lang kon. Na zo’n 1,5 km konden we weer keren en zijn dus verder over de boulevard gelopen richting de Church of the Good Shepherd. Uiteraard ook wat foto’s van gemaakt (soort ‘urbantrail’) maar er moest wel verder worden gelopen. Het was een leuke route, al was het wel heen/weer. Belangrijkste is dat we weer lekker gelopen hebben.

Na een verfrissende douche en een lekker ontbijtje zijn we vertrokken voor een pittige wandeltocht (Mt John Summit Circuit Track) naar het Summit Experience at Mt John Observatory – Dark Sky Project. Het eerste stuk was best pittig te noemen, behoorlijk ‘stijl’ omhoog dus er werd wel wat gevraagd van het lichaam. Met regelmaat hebben we stil gestaan om de omgeving te bekijken, hahaha.

Eenmaal boven werden we wel verrast met een zeer mooi uitzicht en een leuk restaurantje voor een eenvoudige lunch en een bak koffie. Buiten waaide je wel aardig uit je hemd 😉 Nu konden we weer via dezefde weg naar beneden maar aangezien we toch wat meer wilde gaan bewegen hebben we de lange route genomen. Best leuke route, beetje ‘klauteren’ over hobbelige paden maar zeker goed te doen.
Al met al een lekkere wandeling gemaakt van zo’n 10km maar dan wel heuveltje op/af.

Na het eten ben ik zelf nog een keer naar het donkere punt bij de kerk gelopen om een nieuwe poging te wagen, de melkweg mooi op de foto te krijgen. Dit keer stonden er veel meer mensen met dikke lenzen en statieven, allemaal bezig de kerk met de melkweg vast te leggen. Was eigenlijk wel een leuk sfeertje. Zelf heb ik me alleen bezig gehouden met de melkweg, leuke uitdaging weer met de vele verlichting van auto’s die langsreden en fotografen met schijnwerpers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *