16-07-2023;

Na een eerste (heerlijk) ontbijtje in de camper zijn we naar het dorp onderaan de heuvel gegaan, toch even kijken hoe dat er uit ziet. We hebben de camper even aan de ‘haven’ geparkeerd en vanaf daar een beetje rondgelopen. Eerst naar de vuurtoren die mooi stond te pronken op een kleine verhoging en daarna wat meer langs de winkeltjes aan de boulevard. Zag er allemaal erg leuk en kneuterig uit, beetje in een ‘franse’ style.

Heel lang zijn we er niet geweest en zijn toen vertrokken voor een tochtje naar Lake Tekapo. Erg leuk om zo door Nieuw Zeeland te rijden met je eigen huisje.

Wat zag het er mooi uit in Lake Tekapo, de zon was al aardig aan het zakken waardoor de witte toppen op de bergen schitterend verlicht werden. In de tussentijd was het weer tijd voor wat boodschapjes en hebben we de camper geplaatst op een mooie spot te Lakes Edge Holiday Park. We hadden echt mooi zicht op het meer en de bergen, daarbij zaten we ook vlakbij de douches, toiletten en keuken. Het wordt best snel donker en inmiddels hadden we ook al wat trek gekregen dus gingen we lekker een hapje eten.

Lake Tekapo staat ook wel bekend om de perfecte locatie om de melkweg te fotograferen, zeker ook op het moment dat wij daar waren (wel beetje over nagedacht). Meer informatie hierover: Dark Sky Reserve is the Mount John Observatory.
Doordat het een heldere avond was, zou de kans nog groter zijn om dit goed te kunnen zien. Misschien niet met het blote oog, maar zeker wel via de lens van de camera (deze pakt net wat meer licht op). Na het eten zijn we richting de Church of the Good Shepherd gelopen voor een perfecte locatie. Het is daar zeer donker en het kerkje kan een mooi effect geven met de melkweg op de achtergrond. Nu lag daar de uitdaging deze tesamen op één foto te krijgen 😉 Dat is overigens deels gelukt, zeker niet ontevreden over de eerste pogingen. Na een tijdje te hebben geknutseld zijn we weer op het gemakkie richting te camper gegaan, waar het veel warmer was dan buiten bij de kerk. Uiteraard gelijk ook wat foto’s bekeken/ontwikkeld, hieronder het resultaat. Met een goed gevoel, wel te laat gaan slapen 😉

Hieronder de gereden route van deze dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *