23-07-2023; Vandaag zijn we rond 8.30u richting de Milford Sound gereden, een route van ongeveer 120km. In de ochtend was het nog behoorlijk frisjes (zeg maar koud met 1,5 graden onder nul), kans op gladheid dus voorzichtig rijden. Het is ‘normaal’ gesproken al een mooie route om te rijden maar met dit winterse weertje is het helemaal genieten. Tenminste, ik vind het zalig om onder deze condities te rijden. Op verschillende punten hebben we uiteraard stops gemaakt voor foto’s en ergens ook een bakkie koffie. De hele vallei was wit van de rijp en verderop op de bergen zag je de sneeuw liggen, zelfs met de voetjes in de sneeuw gestaan 😉 UIteraard ook nog even bij de ‘mirror lakes’ gestopt, zag er mooi uit vandaag.

Bijna aan het einde van de route mag je nog even door de Homertunnel, een oneway tunnel van ongeveer 1,2km (niet echt lang). Het is niet echt een hoge tunnel, apart om zo de berg in te rijden (zie foto). Aan het einde van de tunnel ga je gelijk in een haarspeldbocht naar beneden, de vallei weer in. Na een klein stukje rijden heb je een plek waar je toch even kunt stoppen en genieten van het uitzicht …

Eenmaal aan het einde van de weg zijn we eerst even gaan lunchen om daarna daar de omgeving te bekijken. Buiten de mooie omgeving was hier niet heel veel te beleven, het is meer een opstappunt om een cruise te maken door het fjorden. Nu waren wij al eerder deze week naar de Doubtful Sound geweest, dus die cruise hebben we overgeslagen 😉 Dit dagje was eigenlijk puur voor Peet, die deze route gewoon (nog eens) wilde rijden … gewoon mooi/leuk.

Na nog even een drankje te hebben genuttigd zijn we weer terug gereden naar Te Anau. De route terug was toch weer anders, de winterse look was verandert naar een meer zomerse … anders maar zeker niet minder mooi. Eenmaal terug in Te Anau hebben de we de camper weer afgetankt en boodschapjes gedaan. Want ja, er moet ook gegeten worden … Daarover gesproken, vanavond samen besloten om lekker te gaan uit eten! In het plaatselijke restaurantje hebben we eenvoudig maar zeer lekker gegeten. Mocht je hier in de buurt zijn, even langs The Ranch Bar & Grill.

Na een lekker dagje en eten zijn we voldaan gaan slapen in ons camper-bedje 😉
Ok, nog één foto … 😉

Hieronder de route die we gereden hebben:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *