22-07-2023; Deze dag stond in het teken van de Doubtful Sound, een mooi gebied in Fjordland. Veel andere toeristen pakken de Milford Sound, welke waarschijnlijk net zo mooi zal zijn maar vast ook drukker. Dus onze keuze viel op de Doubtful, ook wegens de aangeboden ‘reis’. Vanaf Te Anau is er een pendelbusje die je naar Manapouri brengt, daar ligt dan een bootje op je te wachten die je naar de overkant van het Manapouri meer brengt.

We waren met een groepje van zo’n 20 personen, normaal gesproken gaan er zo’n 150 personen mee met deze excursie (voordeel van het in de winter reizen, haha). Een klein uurtje voeren we dus over dat meer, helaas begon de dag met behoorlijke mist dus veel hebben we niet gezien van het meer. Aan de overkant mochten we overstappen op een bus die ons via een mooie en bochtige weg over het eilandje bracht. Vele mooie uitzichtpunten, de bus stopte regelmatig, dat maakte de busreis interessant en daarbij zag je de mist een beetje wegtrekken (zon was in aantocht, yeaaah).

Na een uurtje kwamen we dan aan bij de steiger waar onze boot klaar lag (Fjordland Navigator), eigenlijk een boot die tochten maakt voor meerdere dagen. Wegens de winterperiode pakte deze de dagjestochten, het andere schip lag ergens voor onderhoud.

De eerste meters die werden gevaren waren al schitterend, de zon kwam lekker vrij en liet de bergtoppen op een mooie manier zien. Het schip voer (zeker in het begin) lekker langzaam dus konden we relaxed genieten van het uitzicht. We hadden een mooie plekje buiten op het dek (rug tegen de wand), in het  zonnetje en uit de wind, wat behoorlijk deed denken aan onze reis naar Spitsbergen. De tocht duurde ongeveer 3 uur waarin we een behoorlijk eind hebben gevaren.

Op een gegeven moment ging het schip compleet stil liggen in een zijarm van een fjord, alles uit en dus ook de motor. Iedereen ‘moest’ stil zijn, zitten en/of staan en dan gewoon even luisteren … wow, dat was ook een zeer mooi moment! Compleet één met de natuur, je hoorde alleen de waterval op de achtergrond en zag een ‘mirror lake’ uitzicht. Verder compleet stil! Wel weer een flashback met Spitsbergen, waar we ook ergens op een bergtop stil zaten (in the middle of nowhere) … mooi! Wel lekker de hele tijd op het dek gestaan, was best fris/koud maar vond het zonde om binnen te zitten (was wel warm daar, haha).

Aan het einde van deze boottocht kwamen we weer aan bij de bus, die ons naar de andere boot bracht. Dat laatste boottochtje was mooier dan de heenreis, inmiddels was de mist weg en zag je de bergen met een zonnetje … wat een verschil. Uiteindelijk zijn we met de pendelbus weer terug gebracht naar Te Anau waar we weer lekker in onze camper hebben gekookt/gegeten. Ook de dieselkachel geprobeerd, want het wordt best frisjes in de nacht in ons bedje. Vannacht niet aangehad maar dat gaat de volgende keer wel gebeuren. We hadden wel even het elektrische kacheltje aan maar persoonlijk vond ik het niet fijn tijdens het slapen (dus uitgedaan in de avond). Lekker slapen … zzzzzz.

Onderstaande route hebben we met de bus gereden.
Start was van Te Anau naar Manapouri, vanaf daasr met de boot naar het startpunt. De 2 boot begon bij het eindpunt van de bus en weer terug (krijg de gehele route niet op de kaart helaas).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *