20-07-2023; Vandaag was het eigenlijk de bedoeling om in de vroege ochtend een rondje te gaan hardlopen. Het probleem was alleen dat de regen aardig tegen de camper te keer gingen dus werden we niet echt enthousiast om de stap te zetten. Dus toch maar besloten om later deze dag deze activiteit uit te voeren. Lekker op het gemakkie dus ontbijten en nog even een korte wandeling gemaakt in het toch wel grappige plaatsje Oamaru. Veel oude gebouwen die best mooi om te zien waren, zelf vind ik dat altijd wel interessant.

Door het mindere weer zijn we toch spoedig weer in de camper gekropen om richting Duniden te gaan rijden. Ik vond het eigenlijk best leuk rijden, zo door de glooiende en heuvelachtige gebieden te rijden. De zon liet ons een beetje in de steek maar goed … komt later deze reis wel weer goed. Onderweg nog even vlak aan het strand een bakkie gedaan, echt leuk dat dit gewoon lekker vanuit/met de eigen camper kan. In Duniden zijn we eerst nog even de supermarkt in gedoken om vers eten te gaan halen voor de komende dagen. Daarna hebben we ons gemeld bij onze nieuwe camping. Aangezien we toch nog even een rondje moesten gaan rennen, hebben we dit direct maar even gedaan. Kort rondje van ongeveer 5,5km maar toch even gedaan (helaas geen vlakke route, haha).

Na een verfrissende douche hebben we nog even een paar boterhammetjes gegeten. Rond 16.15u zijn we richting het einde van het schiereiland gereden (Otago Peninsula) waar we wederom een ‘afspraak’ hadden staan met een paar pinguïns. Dit keer zouden het blauwe worden, die rond 18u tevoorschijn zouden komen. Eerst nog een uitgebreide uitleg over het ‘ontstaan’ van Nieuw Zeeland en de kleine blauwe beestjes. Hierna mochten we richting het strand lopen waar een hele stellage gemaakt was vanwaar je de pinguïns kon zien. Ze hadden hier ook wat verlichting gemaakt wat het fotograferen (zonder flits) een stuk eenvoudiger maakte.

Wat een schattige beestjes kwamen er toch het strand op huppelen zeg! Hier zijn heel wat foto’s van gemaakt, de één wat beter dan de ander zeg maar …  Erg leuke ervaring dit, zeker een aanrader!
Na afloop mochten we nog een stukje in het donker over een zeer bochtige weg rijden, ook leuk 🙂
Rond 22.00u zijn we ons bedje ingedoken aangezien er voor morgen weer een reisdagje staat gepland. We gaan naar het westen van NZ, voor een paar overnachtingen in Te Anau. Welterusten en tot laters.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *