18-07-2023; Vandaag mocht ik lekker meerijden in de camper aangezien Silvia vandaag ging rijden. Voor haar even wat spannende momentjes want het is toch wel even wat anders rijden met een camper dan met een normale wagen. Hij is een stukje groter (hoeft niet gelijk lastig te zijn), we rijden aan de linkerzijde van de weg en het is een automaat. Allereerst zijn we wat boodschappen gaan doen en we mochten de tank volgooien met diesel. De service in NZ is hiermee erg hoog, want tanken werd voor ons gedaan 😉 Dat zijn we al even niet meer gewend in Nederland, al vind ik het zelf niet vervelend om te doen. Nu sta je er bij en wacht tot hij klaar is … (beetje onwennig).

De route naar Mt. Cook is zeer mooi om te rijden, uiteraard onderweg verschillende foto’s gemaakt en bakkie gedaan. We hadden hiervoor een mooi plekje aan het begin van Lake Pukaki, mooi zicht op het meer en de bergen (Mt. Cook in de verte). Het stuk langs het meer richting Mt. Cook is echt schitterend, dat blauwe water ook … een plaatje. Silvia heeft op een zeer mooie route haar eerste km’s gemaakt met de camper. Daar hoorde ook een paar ‘one lane bridges’, dat was wel even wennen want sommige waren best smal. Ging helemaal goed 🙂

Het was een mooie route om te rijden, veel heuvels/bergen aan beide kanten … schitterend. Eigenlijk ging het allemaal best goed, gewoon even wennen aan alles maar we zijn uiteindelijk veilig aangekomen in Mt. Cook. Aan het einde van deze weg hebben we de camper neergezet voor een mooie wandeling: Hooker Valley Track. Wegens de winter waren er geen watervoorzieningen dus een toilet bezoek ging wat ouderwets … wc met een zeer grote opvangbak eronder en laat maar lopen. Doorspoelen was dus niet mogelijk maar goed, het was ‘weg’ … 😉

De track was wat meer toeristisch dan verwacht maar dat kon de pret niet drukken. De route liep via een mooi geprepareerde pad richting Hooker Lake, zo’n 1.30u lopen. Ondanks dat het de hele dag zonnig was, kregen we toch wat meer miezer en regen tijdens de wandeling. Ach, hoort er allemaal bij toch als je tussen de bergen loopt. Af en toe ging je ook over een hangbrug welke max. 20 personen kon hebben en lekker heen/weer bewoog wegens de aanwezige behoorlijke wind. Gelukkig was de brug er, anders was het toch een pittige wandeling geworden … nu was het allemaal prima te doen. Aan het eind van de vallei kwam je bij een meer / lake welke best mooi kan zijn als het zonnetje er op schijnt. Je kon ook naar het strandje naar beneden lopen, waar je vlakbij wat ‘ijsschotsen’ kon komen. Vandaag hadden we veel wind en regen, dus hebben we dat stukje toch even overgeslagen. De bergtop (volgens mij niet de Mt. Cook) stond wel aardig in het zonnetje, mooi om te zien. Totaal hebben we zo’n 2.45u gewandeld en waren weer terug bij onze camper.

Vanaf daar was het ongeveer 20 minuten terug rijden naar de volgende kampeerplek (Glentanner Park Centre). Een rustig maar mooie plek om de nacht door te brengen. Veel meer dan een bakkie thee en diner hebben we niet meer gedaan. Wel met een voldaan gevoel gaan slapen.

Hieronder de gereden route van vandaag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *