11-07-2023; Wakker worden in San Francisco, dat was wel een ervaring die vaker deze nacht voorkwam. Steeds dacht je veel uren te hebben gemaakt maar bleek soms maar een uurtje. Daarbij kwamen er steeds vliegtuigen overal alsnog ze gingen landen op het hotel, hahaha. Omdat we toch al lekker vroeg wakker waren zijn we vroeg gaan ontbijten, welke eenvoudig maar prima was … je kon zelfs eigen wafels bakken, leuk hoor 😉 Na ons te hebben afgemeld bij het hotel en de koffers in bewaring te hebben achtergelaten, zijn we richting de metro gelopen om daarmee richting het havengebied van San Francisco te gaan (The Embarcadero). Beiden moesten we een OV kaartje kopen, beetje vergelijkbaar als in Nederland alleen heet het hier ‘Clipper’ waarmee je lekker op pad kon.

Als eerst zijn we bij de Embarcadero wat gaan rondlopen, broodjes gehaald (voor de lunch te Alcatraz) bij een bakkertje en verder de verschillende pieren afgelopen. Bij Pier 39 was het wel zeer toeristisch, met allerlei winkeltjes en restaurantjes. Niet voor niets want achteraan bij de pier lagen de zeeleeuwen lekker te genieten van het zonnetje. Dit trekt natuurlijk mensen, die één plus één is kassa 😉 Wel leuk om daar even rond te lopen. Uiteraard hebben we hier ook nog even een bakkie gedaan bij Peet’s Coffee.

Rond 10.30u hebben we ons gemeld aan de kade om met de boot naar Alcatraz te varen, de afvaart was om 11u … we waren zeker niet de enige die vandaag die kant op ging 😉 De tocht met de boot was maar een kleine 15 minuten, eigenlijk wel jammer want het was prima weer op het deck. Eenmaal op het eiland kregen we eerst een kleine uitleg wat wel/niet mocht op het eiland en konden daarna ons eigen gang gaan. Daarna lekker het eiland over wandelen, tussendoor ook nog een audiotour wat overigens erg fijn was. Duidelijk uitleg bij elk stukje van het cellencomplex en dat ook nog in de Nederlandse taal. We vonden het beide een zeer geslaagde dagtrip in San Francisco met daarbij ook nog zicht op de Golden Gatebridge (niet ver vanaf Alcatraz, maar dat is vast bekend na het zien van als die films hierover zoals The Rock. Bij elkaar hebben we zo’n 2,5 uur op het eiland rondgelopen en interessante dingen gezien! Zeker een aanrader.

De bedoeling was eerst ook om de Golden Gate Bridge van dichtbij te gaan bekijken maar uiteindelijk toch besloten om dit over te slaan. Er was heel veel mist rondom de brug (volgens mij is dat eigenlijk altijd wel) dus deze liet zich niet zoveel zien. Het zicht vanaf Alcatraz was eigenlijk ook mooi zat …

We hebben wel een wandeling gemaakt om de Lombardstreet te gaan bekijken, ’s werelds meest bochtige weg die ook nog eens stijl was. Was een pittige wandeling, zeker met dat mooie weer. Of het nu echt iets heeft toegevoegd aan deze dag?! Ik weet het niet, hahaha. Wel zag je die zeer steile wegen met die leuke trammetjes, eigenlijk hetzelfde beeld die je ziet in films en serie (die gaan over San Francisco). Na heel wat gewandeld te hebben zijn we neergestreken bij een leuk bakkertje waar we wat gedronken en gelijk ook gegeten hebben.

Aan het einde van de middag zijn we weer met de metro richting ons hotel gegaan, om nog even de koffers op te halen en te relaxen. Rond 19.00u zijn we opgehaald door de shuttle bus (geregeld door hotel) en afgezet bij het vliegveld. We konden daar al snel inchecken en door de douane heen, allemaal lekker soepeltjes. Het viel ons gewoon op, dat het personeel en zeker ook de douane/bagagecheck zeer relaxed en aardig was … is wel eens anders geweest. Vreemd was wel dat we geen vliegtuigstoelen kregen aangewezen (normaal staat dat ook op je vliegticket), deze moesten we navragen bij de gate (heel apart).
Om dit ’te verwerken’ hebben we eerst maar een lekker zakje chips gehaald (voor maar 10 USD, haha).
Bij de gate hebben we ons toch maar eerste even gemeld voor de stoelnummers en kregen direct nieuwe tickets met zeer mooie plekjes.

Het was best een lang dagje dus de vermoeidheid was behoorlijk toegeslagen, hierdoor heb ik zelf (Peet) niet eens gemerkt dat we ging opstijgen. Volgens mij lag ik al te slapen op het moment van het gaan zitten, hahaha. We hebben beide prima geslapen in het vliegtuig, wel vaak wakker maar toch een prima nacht gemaakt. De vlucht duurde zo’n 13 uur dus dat was geen kleine trip.

2 gedachten over “Wakker worden in San Francisco”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *