10-07-2023; Maandag was het dan zover, de dag dat eindelijk de reis gemaakt kon worden die eigenlijk gepland stond voor 2020. Helaas ging dat toen niet door wegens de corona pandemie maar zoals met veel zaken … wat in het vat zit verzuurd niet.

Om er zeker van te zijn dat we op tijd te Schiphol zouden zijn, was ons vertrek lekker vroeg. Eerst even de wagen een mooie plekje gegeven in Loosduinen om daarna door te gaan met tram en trein naar Schiphol. Daar eerst maar relaxed een bakkie koffie genuttigd want we konden nog niet inchecken (waren te vroeg, haha). Toen dit allemaal wel kon, verliep het allemaal eigenlijk best soepel dus al snel zaten we een broodje te eten achter de douane … wat een verschil met vorig jaar! Helemaal top …

Onze eerste vlucht ging naar Frankfurt waar we een relatief korte overstap zouden hebben, deze werd overigens nog een klein beetje spannend wegens vertragingen bij vertrek Schiphol en aankomst te Frankfurt. Gelukkig verliep het daarna allemaal prima, ook bij de controle van de ESTA. Bij het vertrek naar San Francisco  hadden we wel weer wat vertraging maar dan mocht de pret niet drukken … alle tijd aan ons zelf. In eerste instantie zaten Silvia en ik niet echt naast elkaar, gelukkig kan Silvia lullen als brugman dus uiteindelijk na een paar wissels zaten we gezellig naast elkaar.

De vlucht was ongeveer 11,5 uur, het blijft een heel eind als je niet lekker plat kan liggen (misschien volgende keer businessclass?! Haha). Onderweg kregen we nog wat wat te eten, drinken en wat snacks. Bij aankomst stonden de koffers netjes op ons te wachten en konden we spoedig een busje regelen voor het vervoer naar ons hotel. Met een ‘speciale’ telefoon zou je direct contact hebben met diegene die het vervoer ging regelen, alleen verliep dat wat stroever dan verwacht. We hoorden elkaar zeer slecht, lastig communiceren wordt dat dan. Een hulpvaardige Amerikaan hielp ons gelukkig verder, dus de shuttle was alsnog spoedig geregeld.

Rond 10u in de avond lagen we moe maar voldaan in ons bedje, welke veel lekkerder lag dan in het vliegtuig. Lekker lang uit en zachte kussen, dat zouden ze ook moeten regelen in het vliegtuig 😉 Overigens waren we niet ver verwijdert van de vliegtuigen, deze bleken vlak over ons hotel te vliegen (gelukkig niet van wakker gelegen) 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *